Pensioen in eigen beheer

4 jul 2017 Omzetting van pensioen in eigen beheer in een oudedagsverplichting is relatief eenvoudig, want fiscaal gezien zijn er een beperkt aantal mogelijkheden. De gevolgen bij overlijden zijn duidelijk, maar niet altijd gewenst en pakken fiscaal vaak nadelig uit. Dan is het aan te raden om even langs de notaris te gaan voor een wijziging van het testament.
30 jun 2017 De Wet uitfasering pensioen in eigen beheer biedt fiscaal aantrekkelijke mogelijkheden. Maar juridisch gezien kan de (ex-)partner er in uitkeringsrechten flink op achteruitgaan. Wat is dan een passende compensatie voor die (ex-)partner en hoe en wanneer wordt dat berekend en vastgelegd? Ik geef een overzicht van mogelijke scenario’s en enige handvatten hiervoor.
30 jun 2017 Op 1 april 2017 is de Wet Uitfasering pensioen in eigen beheer en overige fiscale pensioenmaatregelen (Wet Uitfasering) in werking getreden. Heeft u cliënten (DGA’s) die pensioen in eigen beheer hebben opgebouwd? In deze blog leest u welke mogelijkheden de DGA heeft.

Alle artikelen in het dossier Pensioen in eigen beheer

2017
Fiscaalzeker

Fiscaalzeker is het kenniscentrum en online adviesplatform voor financiële of juridische dienstverleners, als ook controllers van ondernemingen die op zoek zijn naar fiscale expertise.

Fiscaalzeker
Kanaalpark 157
2321 JW Leiden

Contact
 
Nieuwsbrief ontvangen?

Nieuwsbrief ontvangen?

Ja, stuur mij de gratis nieuwsbrief! Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt t.b.v. de verzending van nieuwsbrieven overeenkomstig de Wet Bescherming Persoonsgegevens (Wbp). U ontvangt maximaal 1 nieuwsbrief per week.

Controleer nu je e-mail

U ontvangt een bericht met instructies om uw e-mailadres te bevestigen. Zonder deze bevestiging sturen we u geen nieuwsbrief: doe het dus gelijk even!

Fiscaalzeker © 2017. Alle rechten voorbehouden. Privacybeleid en disclaimer

Ready for Online Business
1
0
1