Belastingontwijking

3 jul 2017

Trustkantoren, brievenbusmaatschappijen, tax rulings, et cetera, staan recent negatief in het nieuws: Panama papers, Football leaks, Lux leaks … Overheden willen steeds meer maatregelen nemen tegen belastingontwijking. Denk aan het OESO BEPS-project, de EU antimisbruikrichtlijnen en de beslissingen van de Europese Commissie om belastingregelingen aan te merken als verboden staatssteun. Belastingontduiking (belastingfraude), belastingontwijking en reguliere belastingplanning worden daarbij makkelijk op een hoop gegooid. Ook wordt er makkelijk een link gelegd tussen corruptie en andere criminaliteit en (vermeende) belastingontwijking.

Door terugkeer uit de BV tegelijk van het gebruikelijk loon af!
21 jun 2017 Er kunnen verschillende redenen zijn om de BV-structuur van de onderneming te verlaten en verder te gaan als eenmanszaak dan wel als firma (vennootschap onder firma) of maatschap. De belangrijkste reden is vaak van financiële aard: de resultaten van de onderneming zijn dusdanig gedaald dat het salaris van de directeur/ groot-aandeelhouder (DGA) moet worden verlaagd.
19 jun 2017 Nederlanders houden van hun expats. Buitenlanders die komen werken in Nederland kunnen gebruik maken van een bijzondere kostenvergoedingsregeling. Op deze manier probeert de overheid hoogopgeleide, vaardige en ervaren professionals aan te trekken. De Nederlandse Belastingdienst geeft expats de mogelijkheid gebruik te maken van de zogenoemde ‘30%-regeling’. De benaming zegt het al: 30 procent van het salaris wordt vrijgesteld van belastingheffing.

Alle artikelen in het dossier Belastingontwijking

2017
Fiscaalzeker

Fiscaalzeker is het kenniscentrum en online adviesplatform voor financiële of juridische dienstverleners, als ook controllers van ondernemingen die op zoek zijn naar fiscale expertise.

Fiscaalzeker
Kanaalpark 157
2321 JW Leiden

Contact
 
Nieuwsbrief ontvangen?

Nieuwsbrief ontvangen?

Ja, stuur mij de gratis nieuwsbrief! Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt t.b.v. de verzending van nieuwsbrieven overeenkomstig de Wet Bescherming Persoonsgegevens (Wbp). U ontvangt maximaal 1 nieuwsbrief per week.

Controleer nu je e-mail

U ontvangt een bericht met instructies om uw e-mailadres te bevestigen. Zonder deze bevestiging sturen we u geen nieuwsbrief: doe het dus gelijk even!

Fiscaalzeker © 2017. Alle rechten voorbehouden. Privacybeleid en disclaimer

Ready for Online Business
1
0
1